Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka – Barbora Halušková
Barbora Halušková
Bakalářská práce
Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka
Functional foods and their using in human nutrition
Anotace:
Tématem bakalářské práce je „Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka“. Úvodní kapitoly byly věnovány definici a původu funkčních potravin známých od 80. let minulého století. Poprvé byl zájem o ně projeven v Japonsku. Funkční potraviny nemají v České republice ani Evropské Unii jednotnou definici. Jde o potraviny rostlinného i živočišného původu poskytující tělu zdravotní výhody …víceAbstract:
The subject of the bachelor's thesis is "Functional foods and their use in human nutrition." The opening chapters were devoted to the definition and origin of functional foods, known since the 1980s. For the first time, the interest in them was expressed in Japan. Functional foods do not have a uniform definition in the Czech Republic or the European Union. It is a food of plant and animal origin providing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HALUŠKOVÁ, Barbora. \textit{Definice funkčních potravin a jejich využití ve výživě člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/pdlhik/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
„Životní styl studentů středních škol v návaznosti na civilizační onemocnění“
Barbora Šimková -
Pohybová aktivita a civilizační onemocnění (přehledová studie)
Martin HOLEŠ -
Výživa a civilizační onemocnění (přehledová studie)
Michael KALABUS -
Problematika výživy jako faktoru ovlivňujícího vznik civilizační onemocnění.
Josef LAŠTOVIČKA -
Vliv životního stylu na civilizační onemocnění
Pavlína Fialová -
Microgreens - jako perspektivní funkční potravina
Adam Fuchsbauer -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Sója jako funkční potravina
Marek Hložek
Název
Vložil
Vloženo
Práva