Výběr a hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologické zemědělství – Bc. Milan Opálka
Bc. Milan Opálka
Diplomová práce
Výběr a hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologické zemědělství
Selection and evaluation of common wheat varieties for organic farming
Anotace:
SouhrnVolba vhodné odrůdy pro dané půdně-klimatické podmínky patří mezi základní a nejdostupnější intenzifikační prostředky v ekologickém způsobu pěstování plodin. Ekologičtí zemědělci mají s ohledem k malému objemu trhu ekologického zemědělství a vysoké nákladnosti šlechtění malý výběr odrůd vyšlechtěných pro specifickou ekologickou produkci. V hojné míře jsou proto pěstovány odrůdy vyšlechtěné pro …víceAbstract:
SummaryThe selection of suitable sort for given soil-climatic conditions pertains to the fundamental and accessible intensifying means in organic farming of plant growing. In relation to the little market scope of organic farming and high costs of breeding, organic farmers have got very limited selection of sorts that are bred for specific conditions of organic production. To large extend most sorts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OPÁLKA, Milan. \textit{Výběr a hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologické zemědělství}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/pmnxcz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva