Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus – Kateřina Kučerová
Kateřina Kučerová
Bachelor's thesis
Chemická konzervace potravin a její vliv na lidský organismus
Chemical Preservation of Food and Its Effects on the Human Body
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá problematikou chemické konzervace, přičemž v první části je uveden základní přehled všech konzervačních metod. Ve druhé části jsou shrnuty poznatky o obecných podmínkách použití a schvalování konzervačních látek. Dále jsou uvedeny přehledy povolených i nepovolených chemických látek, které se přidávají do potravin při jejich výrobě. Přehledy obsahují charakteristiku, použití …viacAbstract:
This thesis deals with the problems of chemical preservation, while the first section provides an overview of all conservation methods. The second section summarizes the findings of the general conditions of use and approval of preservatives. Below are the reports permitted or prohibited chemicals that are added to foods during their production. Reports include the characteristics, uses and effects …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Bioaktivní látky v jablkách a jejich vliv na lidské zdraví
Tereza Přibylová -
Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví
Klára LESÁKOVÁ -
Reformulace čokolády moderními komplexy látek s pozitivním účinkem na lidské zdraví
Julie Trousilová -
Chemické faktory ovlivňující metabolismus a hodnocení dopadů na lidské zdraví
Andrea Zálešáková -
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný -
Hodnocení externí a interní expozice chemickým látkám v lidské populaci
Nina Pálešová -
Sinice v ovzduší: vliv na dýchací soustavu a lidské zdraví
Pavla Vejmělková -
Toxické látky v potravinách a veřejné zdraví
Filip SOSNA
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses pn2upx pn2upx/2
25. 4. 2016