Biotechnologie versus ekologické zemědělství – Mykhaylo Digtyar
Mykhaylo Digtyar
Bachelor's thesis
Biotechnologie versus ekologické zemědělství
Biotechnology versus organic agriculture
Abstract:
Potenciál transgenních plodin, zásadním způsobem přispět k bezpečnosti potravin, a udržitelnosti zemědělství na celém světě, je nesporný. Jednou z hlavních výhod transgenní technologie je skutečnost, že geny z jakéhokoliv zdroje lze zpřístupňovat a zavádět do cílových plodin, což usnadní tvorbu vylepšených odrůd. Celý svět se snaží zavést regulační rámce s cílem zajistit, aby všechny komerční geneticky …moreAbstract:
The potencional of transgenic crops to make major contributions to food security and agricultural sustainability worldwide is indisputable. One of the major advantages of transgenetic technology is the fact that genes from any source can be accessed and introduced into target crops, facilitating the creation of improved varieties. All world, regulatory frameworks are in place to ensure that all precommercial …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Perla Kuchtová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DIGTYAR, Mykhaylo. \textit{Biotechnologie versus ekologické zemědělství}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/q19psr/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Crop Science / Crop Science
Theses on a related topic
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights