Antioxidační potenciál Yerba maté v závislosti na skladovacích podmínkách – Bc. Lucie Hloušková
Bc. Lucie Hloušková
Master's thesis
Antioxidační potenciál Yerba maté v závislosti na skladovacích podmínkách
Antioxidant capacity of Yerba mate at various storage conditions
Abstract:
Práce se zabývá stanovením antioxidační aktivity Yerba maté (Ilex paraguariensis) v závislosti na době skladování při různé vlhkosti prostředí. Byly sledovány vybrané antioxidační charakteristiky a obsah některých látek ve vzorcích s využitím spektrofotometrie a vysoce účinné kapalinové chromatografie. Dále se práce zabývá stanovením závislosti obsahu relativní rovnovážné vlhkosti na aktivitě vody …moreAbstract:
This work is focused on determination of the antioxidant capacity of Yerba maté (Ilex paraguariensis) during storage at various relative humidity. Atioxidant characteristics and the content of antioxidant compounds were determinated by the spectrophotometric and HPLC methods in samples. The next part of the diploma thesis is focused on the determination of the relationship of equilibrium moisture content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2015
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLOUŠKOVÁ, Lucie. \textit{Antioxidační potenciál Yerba maté v závislosti na skladovacích podmínkách}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/q1re3b/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hloušková, Lucie. Antioxidační potenciál Yerba maté v závislosti na skladovacích podmínkách. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stanovení minerálních prvků a kofeinu ve výluzích yerba mate
Jakub Svoboda -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Vyhodnocení vlivu vývoje znečištění surové vody na postup úpravy pitné vody v úpravně pitné vody Podolí
Michal Slaboch -
Provedení vnitřních rozvodů studené, teplé vody a cirkulační vody včetně rozvodů požární vody v ubytovacím domě
Marek Bajer -
Provedení vnitřních rozvodů studené, teplé vody a cirkulační vody včetně rozvodů požární vody v administeativní budově
Patrik Lifart -
Využití dešťové vody za účelem šetření pitné vody
Michal Novotný -
Zjišťování odtoků vody z lesních pozemků měřením průtoků vody ve vodním toku.
Dominika TROJÁKOVÁ