Hodnocení vybraných pekařských výrobků v závislosti na technologii výroby a receptuře – Bc. Vanda HRDLIČKOVÁ
Bc. Vanda HRDLIČKOVÁ
Master's thesis
Hodnocení vybraných pekařských výrobků v závislosti na technologii výroby a receptuře
Evaluation of selected bakery products based on different processing technology and recipe
Abstract:
Společně s nastupujícími trendy zdravého životního stylu, bio produktů a ekologického zemědělství se do povědomí populace čím dál tím více dostává domácí výroba nejrůznějších potravinářských výrobků a s ní i proces fermentace. Fermentační technologie zahrnují širokou škálu produktů, ať už v potravinářství či v jiných oborech. První zmínky o fermentaci mouky a vody (tedy pekařského kvasu) jsou mapovány …moreAbstract:
Together with the emerging trends of healthy lifestyle, organic products and organic farming, the domestic production of various food products and the fermentation process are becoming increasingly more important for the population. Fermentation technologies cover a wide range of products in the food industry or in other fields. The first references mentioning fermentation of flour and water (i.e. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HRDLIČKOVÁ, Vanda. \textit{Hodnocení vybraných pekařských výrobků v závislosti na technologii výroby a receptuře}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/qc3nxv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HRDLIČKOVÁ, Vanda. Hodnocení vybraných pekařských výrobků v závislosti na technologii výroby a receptuře. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights