Lucie Lipusová
Bakalářská práce
Řecká gastronomie
Greek gastronomy
Anotace:
Cílem práce je charakterizovat řeckou gastronomii, zdůraznit přednosti řecké kuchyně, její typické rysy, poukázat na význam řecké gastronomie jak pro cestovní ruch Řecka, tak také pro místní obyvatele, analyzovat postavení řecké gastronomie v Praze a možnosti využití místních stravovacích zařízení k tomuto účelu určených. V první kapitole práce jsou vymezeny základní gastronomické pojmy, je zde popsán …víceAbstract:
The aim of the work is to characterize Greek gastronomy, to emphasize the qualities of Greek cuisine and its typical features, to point out the importance of Greek gastronomy both for the tourism industry in Greece and for the local inhabitants, to analyse the position of Greek gastronomy in Prague and the possibilities to use local dining facilities for this designated purpose. In the first chapter …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 10. 2010
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/25509
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 5. 2011
- Vedoucí: Lena Mlejnková
- Oponent: Hana Zábranská
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/25509
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Vzdělávání a zvyšování kvalifikace v oblasti služeb (hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch)
Olga Knekht -
Gastronomie jako nástroj rozvoje cestovního ruchu
Karina Zaitseva -
Boeing 747: Ikona leteckého průmyslu a jeho globální dopad na cestovní ruch
Pavlína Šedá -
Rybářské eventy ve světle gastronomie a cestovního ruchu
Zuzana Nešetřilová -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Propojení gastronomie zemí V4 do kulturní stezky
Adam Mezihorák -
Gastronomie a cestovní ruch - zájezdy pro gurmány
Tatiana Agafontseva