Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby – Ing. Jan BEDRNÍČEK
Ing. Jan BEDRNÍČEK
Doctoral thesis
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
The content of antioxidants in raw materials and their stability in enriched foods depending on the processing technology
Anotácia:
Během skladování probíhají v potravinách oxidační procesy, které negativně ovlivňují jejich zdravotní nezávadnost a senzorické vlastnosti. Pro zamezení těchto nežádoucích procesů mohou být do potravin přidávány přírodní polyfenolické antioxidanty. Cílem této práce bylo studium vlivu přídavku surovin bohatých na polyfenolické antioxidanty na chemické a senzorické vlastnosti běžně konzumovaných potravin …viacAbstract:
Oxidation reactions, that can negatively affect safety and sensory properties, take place during food storage. To inhibit such an unwanted process, natural polyphenolic antioxidants can be added to food. The aim of this thesis was to study the effects of the addition of polyphenol rich plant materials on chemical and sensory properties of commonly consumed food products. Two types of polyphenol rich …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 9. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 10. 2020
- Vedúci: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BEDRNÍČEK, Jan. \textit{Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby}. Online. Dizertačná práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/qlenes/.
Jak správně citovat práci
BEDRNÍČEK, Jan. Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby. Č. Budějovice, 2020. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureDoctoral programme / odbor:
Animal husbandry / Zoohygiene and livestock diseases prevention
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Rychlé metody pro stanovení údržnosti potravin
Pavel Sedláček -
Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin
Stanislava Lopatová
Názov
Vložil
Vložené
Práva