Zhodnocení možností a využití mulčovacích materiálů z pohledu ochrany půdy při pěstování brambor v systému ekologického zemědělství. – Ing. Blanka Kuřová
Ing. Blanka Kuřová
Bakalářská práce
Zhodnocení možností a využití mulčovacích materiálů z pohledu ochrany půdy při pěstování brambor v systému ekologického zemědělství.
Evaluation of the possibilities and use of mulch materials from the point of view of soil protection in the cultivation of potatoes in the system of organic farming.
Anotace:
Bakalářská práce formou literární rešerše posoudila pozitiva a negativa různých způsobů mulčování porostů brambor. Závěry jsou následující. Volbou druhu mulče lze ovlivnit teplotu půdy, čímž lze přispět k přiblížení se teplotnímu optimu pro pěstování brambor. Organické mulče teplotu půdy snižují, netkaná textilie teplotu půdy zvyšuje. Vlhkost půdy je zvyšována aplikací mulče, přičemž použití menšího …víceAbstract:
The bachelor´s thesis by the literary research assessed the positive and negative aspects of various methods of potato plots mulching. The conclusions are following. It is possible to influence soil temperature by choosing appropriate mulching material and to approach this way the temperature optimum for potato planting. Organic mulches lower soil temperature, non-woven textile increases soil temperature …víceKlíčová slova
mulč podsev eroze teplota půdy vlhkost půdy biodiverzita brambory ekologické zemědělství
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.
- Oponent: Martin Král, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUŘOVÁ, Blanka. \textit{Zhodnocení možností a využití mulčovacích materiálů z pohledu ochrany půdy při pěstování brambor v systému ekologického zemědělství.}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/quvmyq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva