Možnosti regulace zaplevelení v ekologickém zemědělství – Gabriela Karkošková
Gabriela Karkošková
Bakalářská práce
Možnosti regulace zaplevelení v ekologickém zemědělství
Weed management in organic farming systems
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá ekologickým zemědělstvím a regulací zaplevelení v jeho systémech. V první části se věnuje zásadám a cílům ekologického zemědělství, jeho historii a popisu dalších typů ekologických systémů - biodynamické, permakultura. Dále se věnuje popisu integrované produkce a preciznímu zemědělství, jako nejvíce se rozvíjejícím druhům zemědělství. Největší přínos precizního zemědělství …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with organic farming and the weed management in its systems. In the first part it deals with the principles and objectives of organic farming, its history and description of other types of organic systems - biodynamic, permaculture. It then goes on to describe integrated production and precision farming as the most evolving types of agriculture. The greatest contribution of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Pavel Hamouz, Ph.D.
- Oponent: Adam Hruška, Mgr. Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KARKOŠKOVÁ, Gabriela. \textit{Možnosti regulace zaplevelení v ekologickém zemědělství}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/qy2p46/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská
Název
Vložil
Vloženo
Práva