Zastoupení lipofilních vitaminů v jedlém hmyzu – Bc. Lucie Jarolímová
Bc. Lucie Jarolímová
Diplomová práce
Zastoupení lipofilních vitaminů v jedlém hmyzu
Representation of lipophilic vitamins in edible insects
Anotace:
Jelikož lidská populace stále roste, zvyšuje se i poptávka po cenově dostupných, udržitelných a kvalitních potravinách především živočišného původu. Produkce masa a masných výrobků má však významný negativní dopad na životní prostředí kvůli emisím skleníkových plynů, požadavkům na plochu a spotřebě vody. Jako alternativa se nabízí jedlý hmyz, který je výrazně nenáročnější, co se týče podmínek chovu …víceAbstract:
Given the rate of human population increase, the demand for affordable, sustainable and high quality foods, predominantly animal based, has been on the rise. However, the production of meat and meat based products has a significant negative impact on the environment due to greenhouse gas emissions and high land and water use. Edible insects offer a viable alternative due to significantly lower breeding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Drábek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JAROLÍMOVÁ, Lucie. \textit{Zastoupení lipofilních vitaminů v jedlém hmyzu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/r1ra34/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek
Název
Vložil
Vloženo
Práva