Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin – Aneta Štěpánová
Aneta Štěpánová
Bachelor's thesis
Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin
The use of mass spectrometry for detection of food adulteration
Abstract:
Bakalářská práce shrnuje metody při odhalování falšování potravin. Falšování potravin si lze představit jako úmyslné či neúmyslné nahrazení suroviny s cílem dosáhnout většího zisku. Příkladem může být náhrada suroviny za levnější, či neuvedením všech látek na etiketu, a to může vést k závažným zdravotním problémům spotřebitele, například k alergické reakci. Bakalářská práce se skládá ze zpracování …moreAbstract:
The bachelor thesis aims to summarize methods for detecting food adulteration. Food adulteration can be thought of as an intentional or unintentional substitution of a raw material in order to make higher profit. An example could be the substitution of a raw material for a cheaper one, or the omission of all substances on the label, and this can lead to serious health problems for the consumer, such …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matěj Božik
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠTĚPÁNOVÁ, Aneta. \textit{Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/rab13i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Studium těkavých složek alkoholických nápojů technikou plynové chromatografie ve spojení s vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrií
Maria Filatova -
Risk Assessment of International Sales Contracts in Beverages Market
Igor Osadchenko -
Manuál pro tvorbu právně nezávadné reklamy na alkoholické nápoje a tabákové výrobky
Darja Balcárková -
Eye-trackingová analýza varovných textů v reklamách na alkoholické nápoje
Michaela Hrušková -
Etické aspekty reklamy na alkoholické nápoje z pohledu školních dětí
Zuzana Beranová -
Kvalita jablek pro zpracování na alkoholické nápoje
Barbora Dočkalová -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights