Eva Horníková

Bakalářská práce

Redukce obsahu biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení

Biogenic Amines Reduction by Lactic Acid Bacteria
Anotace:
Cílem této práce bylo zjistit u vybraných bakterií rodu Lactobacillus, které byly izolované z chlebového kvásku v Portugalsku, schopnost produkovat, nebo degradovat biogenní ami-ny. Redukce byla pozorována po 24 a 48hodinové kultivaci v MRS médiu a v médiu s polovičním množstvím živin spolu s biogenními aminy. Dále byly tyto vzorky vyhodno-ceny pomocí kapalinové chromatografie. Produkce biogenních …více
Abstract:
This work aimed to determine the ability of species Lactobacillus which was isolated from bread sourdough in Portugal, to produce or degrade biogenic amines. The reduction was observed after 24 and 48 hours cultivation in MRS medium and a me-dium with half the nutrients together with biogenic amines. Further, these samples were evaluated by liquid chromatography. Biogenic amine production was observed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Horníková, Eva. Redukce obsahu biogenních aminů bakteriemi mléčného kvašení. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe