Porovnání vybraných proteinových nápojů – Bc. Adam Michna
Bc. Adam Michna
Diplomová práce
Porovnání vybraných proteinových nápojů
Comparison of selected protein beverages
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo provést senzorické hodnocení vybraných proteinových nápojů a vyhodnotit ekonomiku jejich nákupu. Pro tyto účely bylo vybráno osm nejprodávanějších pro-teinových prášků: pět syrovátkových (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), hovězí (Fhov), veganský (Gveg) a sójový (Hsoj). Byl proveden laboratorní rozbor na obsah sušiny, dusíkatých látek, tuku, vlákniny a popela. Ze zjištěných hodnot …víceAbstract:
The aim of the master thesis was to make sensory evaluation of selected protein drinks and evaluate the economics of their purchase. For these purposes, eight best-selling protein powders were selected: five whey (Asyr, Bsyr, Csyr, Dsyr, Esyr), beef (Fhov), vegan (Gveg) and soybean (Hsoj). Laboratory analysis of dry matter, crude protein, fat, fiber and ash was performed. From the observed values of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Šárka Hošková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická elicitace jako kvalitativní metoda výzkumu v gastronomii
Vojtěch Černý -
Dusíkaté látky ve výživě králíků
Peter Šufliarský -
Stanovení retence dusíkatých látek zrnového čiroku u brojlerových kuřat
Rozálie Ingerlová -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Možnosti snížení obsahu dusíkatých látek v krmných směsích pro brojlerová kuřata
Vojtěch Rada -
Vliv zdroje dusíkatých látek a neškrobových polysacharidů na produkci a složení mléka samic králíků, užitkovost a životaschopnost jejich potomstva
Linda Uhlířová