Zdravotní aspekty a využití probiotických mikroorganismů – Žaneta Ishaková
Žaneta Ishaková
Bachelor's thesis
Zdravotní aspekty a využití probiotických mikroorganismů
Health aspects and the use of probiotic microorganism
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá zdravotními aspekty a využitím probiotických mikroorganismů v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. V práci jsou charakterizovány některé probiotické rody a jejich mikrobiologické a technologické požadavky. Následně jsou popsány vlivy probiotik na onemocnění postihující imunitního a gastrointestinálního systému. Dále je práce zaměřena na probiotické produkty jako jsou …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the health aspects and the use of probiotic microorganism in food and pharmaceutical industry. There are characterized some genera of probiotic and their microbiological and technological requirements in the work. Subsequently are described the effects of probiotic on diseases related to the immune and gastrointestinal system. Further work is focused on the probiotic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights