Sacharidy v potravinách a jejich význam ve výživě člověka – Barbora Bačová
Barbora Bačová
Bakalářská práce
Sacharidy v potravinách a jejich význam ve výživě člověka
Carbohydrates in the foods and their meaning in the human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje význam sacharidů v lidské výživě formou literární rešerže. Podrobně popisuje jednotlivé zástupce sacharidů a jejich potravinové zdroje. Značná část je věnována vláknině a rezistentním škrobům. Vláknina je nezbytnou složkou potravy a má mnoho pozitiv. V další části se tato práce věnuje metabolismu sacharidů, jejich vstřebávání a trávení. Dále byla objasněná problematika …víceAbstract:
This bachelor thesis describes meaning of carbohydrates in a human nutrition in form of literary searches. It describes each representatives of carbohydrates and their food sources. A significant part is devoted to fiber and starches. Fiber is an essential component of food and it haves many positives. In the next part I have dedicated to metabolism of carbohydrates, their absorption and digestion …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
- Oponent: Jitka Přichystalová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa vybrané skupiny sportovců
Caroline Straubová -
Výživa pacientů před transplantací srdce
Alžběta Duchoňová