Barbora Bačová

Bakalářská práce

Sacharidy v potravinách a jejich význam ve výživě člověka

Carbohydrates in the foods and their meaning in the human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje význam sacharidů v lidské výživě formou literární rešerže. Podrobně popisuje jednotlivé zástupce sacharidů a jejich potravinové zdroje. Značná část je věnována vláknině a rezistentním škrobům. Vláknina je nezbytnou složkou potravy a má mnoho pozitiv. V další části se tato práce věnuje metabolismu sacharidů, jejich vstřebávání a trávení. Dále byla objasněná problematika …více
Abstract:
This bachelor thesis describes meaning of carbohydrates in a human nutrition in form of literary searches. It describes each representatives of carbohydrates and their food sources. A significant part is devoted to fiber and starches. Fiber is an essential component of food and it haves many positives. In the next part I have dedicated to metabolism of carbohydrates, their absorption and digestion …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Přichystalová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin