Bc. Tomáš Moučka

Bakalářská práce

Mléčně kvašená zelenina ve výživě člověka

Fermented vegetables in human nutrition
Anotace:
Mléčně kvašená zelenina je vhodnou složkou výživy člověka, působí preventivně proti řadě onemocnění, zvláště při přítomnosti živých bakterií ve výrobku. Stanovení počtu životaschopných mezofilních bakterií mléčného kvašení v prodávaném kvašeném zelí však prokázalo jejich nepřítomnost, naproti tomu v domácích výrobcích byly výsledky řádově 10^6 až 10^8 KTJ.g-1.
Abstract:
Fermented vegetable products are a good component of human nutrition. This is due to the fact that they assist in the prevention of many diseases, especially in the presence of live bacteria in the product. However viable mesophilic lactic acid bacteria in commercial sauerkraut was absent. In contrast, home-made sauerkraut products showed mesophilic lactic acid bacteria. There were results in the order …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
  • Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
  • Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta