Eva Skopalová
Bakalářská práce
Výroba a druhy másla
Production and kinds of butter
Anotace:
Máslo je mléčný výrobek, který obsahuje 80 – 90 % mléčného tuku, maximálně 16 % vody a 2 % netuků, což zahrnuje bílkoviny, sacharidy a vitamíny rozpustné v tucích.Vyrobit máslo můžeme třemi způsoby – koncentračním, emulgačním a zpěňovacím. V České republice se používá převážně způsob zpěňovací. Koncentračním a emulgačním způsobem se máslo vyrábí v USA. Tržních druhů másel je v ČR velké množství. Mezi …víceAbstract:
Butter is a dairy product that contains 80-90% milk fat, a maximum of 16% water and 2% non-fat ingredients, including proteins, saccharides and fat-soluble vitamins.Butter can be produced in three different ways - concentration, emulsification and churning. In the Czech Republic is mainly used the method of churning. The concentration and emulsification process is used for production in the USA. There …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Roman Pytel
- Oponent: Lenka Pohlodková, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Studium adipocytárního proteinu vázajícího mastné kyseliny (AFABP) v metabolismu lipidů a jeho klinický význam
Michal Karpíšek -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Omega-3 a 6 nenasycené mastné kyseliny
Jan Javůrek -
Vliv kombinace kyseliny nitro-olejové a ionizujícího záření na přežívání a signalizaci buněk lidského adenokarcinomu A549
Michaela Trávníčková -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Effect of length of lactation on the annual milk yield of cows
Oluwatosin ADEBANJO