Porovnání vybraných masných výrobků se sníženým obsahem soli – Bc. Lukáš Straňák
Bc. Lukáš Straňák
Diplomová práce
Porovnání vybraných masných výrobků se sníženým obsahem soli
Comparison of selected meat products with reduced salt content
Anotace:
Diplomová práce je vypracována na téma masné výrobky a obsah soli. Teoretická část definuje a rozděluje masné výrobky dle legislativy a technologie přípravy. Jsou v ní popsány rovněž jednotlivé kroky při výrobě masných výrobků. V práci jsou také zmíněny metody hodnocení masných výrobků. Dále jsou uvedeny základní fakta o soli a zdravotní komplikace spojené s nadměrným příjmem.Praktická část vyhodnocuje …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on meat products and salt content. The theoretical part defines and divides meat products according to the legislation and the technology of preparation. Single steps of meat production are also described. There are also mentioned methods of meat products evaluation in this part. Furthermore, the basic facts of salt and health complications related to its excessive intake …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Technologické vyhodnocení výroby masného výrobku z masa kuřat krmených přídavkem kmínu kořenného v porovnáním s masným výrobkem s přídavkem kmínu do díla
Tereza Radová -
Analýza marketingové strategie společnosti KMOTR – Masna Kroměříž a.s.
Petra Petříková -
Analýza označovania vín na etiketách
Denisa Beniaková -
Projekt redesignu etikety piva Zubr
Alena SEDLMAIEROVÁ -
Enhancing Customer Loyalty with Private Label Brands – Factors Influencing Success in the Health and Beauty Retail Industry
Charlotte Segebarth -
The search for women's freedom and sexual identity in Patricia Highsmith's novel The Price of Salt
Mariia DUSHENINA -
Effect of melter feed composition on the molten salt migration during melting
John Khawand