Produkce, zpracování a využití pštrosího masa – Zuzana Paráková
Zuzana Paráková
Bakalářská práce
Produkce, zpracování a využití pštrosího masa
Production, processing and use of the ostrich meat
Anotace:
Pštros dvouprstý pochází z Afriky. Největšími producenty na světě jsou Čína, Brazílie, Jižní Afrika, Írán, V České republice farmový chov započal v polovině 90. let 20. století. Ve 14 měsících dojde k transportu pštrosů na porážku, kde stráví delší dobu, aby se snížilo riziko stresu při porážení. Zvířata jsou omráčena elektrickým proudem nebo ozonem. Následuje vykrvení, odstranění kůže, eviscerace …víceAbstract:
The Struthio camelus comes from Africa. The largest producers in the world are China, Brazil, South Africa, Iran. In the Czech Republic, farm breeding began in the mid-90s of the 20th century. At 14 months, ostriches are transported to slaughter where they will spend a longer time to reduce the risk of stress on slaughter. Animals are stunned with electricity or ozone. This is followed by bleeding …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná -
From Breeding to Eating: Images of Meat Production and Consumption in Pompeii
Barbora Ruffíni -
Consumers’ Attitudes Towards 3D Printed Meat
Wahaj Muhammad