Zuzana Paráková

Bakalářská práce

Produkce, zpracování a využití pštrosího masa

Production, processing and use of the ostrich meat
Anotace:
Pštros dvouprstý pochází z Afriky. Největšími producenty na světě jsou Čína, Brazílie, Jižní Afrika, Írán, V České republice farmový chov započal v polovině 90. let 20. století. Ve 14 měsících dojde k transportu pštrosů na porážku, kde stráví delší dobu, aby se snížilo riziko stresu při porážení. Zvířata jsou omráčena elektrickým proudem nebo ozonem. Následuje vykrvení, odstranění kůže, eviscerace …více
Abstract:
The Struthio camelus comes from Africa. The largest producers in the world are China, Brazil, South Africa, Iran. In the Czech Republic, farm breeding began in the mid-90s of the 20th century. At 14 months, ostriches are transported to slaughter where they will spend a longer time to reduce the risk of stress on slaughter. Animals are stunned with electricity or ozone. This is followed by bleeding …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta