Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy – Bc. Oleksandra Ovchynnikova
Bc. Oleksandra Ovchynnikova
Diplomová práce
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Determination of Vitamin C in Food Supplements
Anotace:
Diplomová práce „Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy“ se zabývá porovnáním koncentrace vitaminu C v šumivých tabletách a sypkých směsích, skladovaných v tubách s odlišnými uzávěry (s molekulárním sítem, se silikagelem a pouze samotný uzávěr) v průběhu skladování. Byla provedena analýza dvou šarží potravinových doplňků určených pro dospělou a dětskou populaci (Revital C vitamin 500 mg a MaxiVita …víceAbstract:
The thesis „Determination of Vitamin C in Food Supplements“ is concerned with the comparison of vitamin C concentration levels in effervescent tablets and bulk mixtures stored in tubes with different closures (molecular sieve, silica gel, and the solitary closure) after a certain storage time. Two batches of dietary supplements for adult and juvenile populations were analyzed (Revital vitamin C 500 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing
Jan Staš -
Jak bezpečné a účinné jsou doplňky stravy ?
Alena Světlíková -
Using knowledge graphs for predicting food supplement interactions with drugs
Markéta Křenková -
Vliv doplňků stravy na změnu výživových zvyklostí
Marika Wernerová -
Consumer Behaviour in the Food Supplement Market
Viktorie Štorková -
Chování spotřebitele na trhu s doplňky stravy
Zuzana Parfusová -
Vitamin C z pohledu nutričního terapeuta
Adriana Navrátilová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová