Bc. Jitka Gajárková

Diplomová práce

Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky

Antioxidant Activity and Polyphenol Content in Lemon Balm and Dead Nettle Extracts
Anotace:
V teoretické části diplomové práce je charakterizována meduňka lékařská a hluchavka bílá, jejich vlastnosti a složení, dále popis antioxidantů a metod využívaných k jejich stanovení. Praktická část se zabývá stanovením celkového obsahu polyfenolických látek a analýzou vybraných fenolických látek v extraktech meduňky a hluchavky metodou HPLC s DAD detekcí. Také byla určena antioxidační aktivita spektrofotometrickými …více
Abstract:
In the theoretical part of the diploma thesis, lemon balm and white nettle are characterized as well as their properties and characteristics of antioxidants and the methods used for their evaluation. The practical part deals with the determination of the content of polyphenolic substances and the analysis of selected phenolic compounds in extracts of lemon balm and white nettle by the HPLC with DAD …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Gajárková, Jitka. Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe