Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky\nl{} aktivních látek v čokoládě – Sára Matysová
Sára Matysová
Bakalářská práce
Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky\nl{} aktivních látek v čokoládě
Modern analytical techniques in analysis of biological active compounds in chocolate
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v čokoládě. Teoretická část shrnuje informace o způsobu výroby čokolády a jejím chemickém složení. Dále se věnuje procesu alkalizace a jeho vlivu na obsah biologicky aktivních látek. Praktická část bakalářské práce je věnována stanovení celkového obsahu fenolických látek a antioxidační …víceAbstract:
This thesis focuses on analysis of biologically active compounds present in chocolate using modern analytical techniques. The theoretical part summarizes information about chocolate production and its chemical composition, further, the process alkalisation and their impact on the content of biologically active substances are described. The experimental part of the thesis deals with the determination …víceKlíčová slova
Čokoláda kakaovník alkalizace biologicky aktivní látky DPPH ABTS TPC antioxidační aktivita
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MATYSOVÁ, Sára. \textit{Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky$\backslash$nl$\{\}$ aktivních látek v čokoládě}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/t272ta/.
Jak správně citovat práci
Matysová, Sára. Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky\nl{} aktivních látek v čokoládě. Pardubice, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biologicky aktivní látky vybraných parazitických rostlin čeledi Orobanchaceae
Ivana Daňková -
Transportní nano-nosiče pro biologicky aktivní látky
Marie Kudličková Pešková -
Fotolabilní chránicí skupiny pro biologicky aktivní látky: p-Hydroxyphenacyl ammoniové soli
Iwona Božena Bownik -
Biologicky aktivní látky s potencionálním antiparazitárním účinkem a jejich působení na průběh vybraných parazitóz
Radka Pecková -
Hledání biologicky aktivních látek metodami výpočetní chemie
Tomáš Bouchal -
Biologicky aktivní látky v netradiční listové zelenině
Markéta FRIEDBERGEROVÁ -
Biologicky aktivní látky v hlívě ústřičné a jejich možné využití při chronických onemocněních člověka
Kateřina Polcová -
Biologicky aktivní látky müsli směsí s lišejníkem islandským
Lenka Kavanová