Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni – Barbora LITEROVÁ
Barbora LITEROVÁ
Bachelor's thesis
Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni
French dining and french menus in Pilsen
Abstract:
This bachelor´s thesis deals with the gastronomy and the menus written in French in the restaurants of Pilsen. It describes the natural conditions of France, particular regions and typical French products. It also follows the development of the constitution of food from the Middle Ages up today in France and in the Czech Republic too. The aim of this work is to find out if there are the cartes written …moreAbstract:
Tato práce se zabývá gastronomií a jídelními lístky psanými ve francouzštině v restauračních zařízeních v Plzni. Popisuje francouzské přírodní podmínky, jednotlivé regiony a typické francouzské produkty. Zároveň sleduje vývoj skladby jídla ve Francii i v Čechách od středověku dodnes. V poslední části se pak zaměřuje situaci v Plzni, jídelníčky ve francouzštině a francouzské podniky. Cílem této práce …more
Language used: French
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2013
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Doc. PhDr. Marie Fenclová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LITEROVÁ, Barbora. \textit{Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni}. Online. Bachelor's thesis. Plzeň: University of West Bohemia, Faculty of Philosophy and Arts. 2013. Available from: https://theses.cz/id/t2kn7z/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
LITEROVÁ, Barbora. Francouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plzni. Plzeň, 2013. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáUniversity of West Bohemia
Faculty of Philosophy and ArtsBachelor programme / field:
Linguistics / Foreign Languages for Business
Theses on a related topic
-
Analýza francouzské gastronomie
Filip Kratochvíl -
Francouzská gastronomie a její odraz v České republice
Veronika Soukupová -
Menu engeneering a jeho využití v gastronomii
Marek Liška -
Využití gastronomických trendů v restauračním menu
Jiřina Macková -
Využitie nových gastronomických trendov v reštauračnom menu
Klára Lukůvková -
Marketingová komunikace Gastro - Menu Express, a. s.
Filip Waschek -
Menu engineering a jeho využití v gastronomii
Monika Frkousová -
Menu Engineering and Its Use in Gastronomy
Barbora Ryšavá