Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů – Magdalena Kráčmarová
Magdalena Kráčmarová
Bakalářská práce
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů
The application of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains in the cheese processing
Anotace:
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů Souhrn Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití kmenů bakterií mléčného kvašení schopných produkovat exopolysacharidy v sýrařství. Kultury bakterií mléčného kvašení jsou v mlékárenské technologii aplikovány při výrobě kysaných mléčných produktů a sýrů. Někteří zástupci jsou schopni syntetizovat takzvané exopolysacharidy (polysacharidy …víceAbstract:
The application of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains in the cheese processing Summary This bachelor thesis is focused on applications possibilities of lactic acid bacteria strains which are able to produce exopolysaccharides in cheesemaking. Lactic acid bacteria dairy starters are applied in dairy technology for production of fermented dairy products and cheese. Some strains …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
- Oponent: Lidmila Šteffelová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRÁČMAROVÁ, Magdalena. \textit{Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě sýrů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/t3w2kl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva