Interakce směsi anionických tenzidů se želatinou – Bc. Eva Martincová
Bc. Eva Martincová
Master's thesis
Interakce směsi anionických tenzidů se želatinou
Interactions of Mixtures of Anionic Surfactants with Gelatin
Abstract:
Diplomová práce se zabývá interakcemi želatiny B s anionickými tenzidy - Dodecyl sulfátem sodným (SDS) a N-lauroyl sarkosinátem sodným (SDSa)a jejich směsí v různém poměru. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku základních pojmů a metod, které jsou dále využity k práci. Praktická část je složena ze dvou pasáží. V první je sledováno chování tenzidů ve vodě. Druhá část je věnována interakcím …moreAbstract:
This master thesis deals with interaction of gelatin B with anionic surfactants - Sodium dodecyl sulfate (SDS) and sodium N-lauroyl sarcosinate (SDSa) and their mixtures in various proportions. The theoretical part is focused on the charasteristic of the basic components and methods that are further used to work. The practical part consist two passages. The first is observed behavior of surfactants …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2013
Accessible from:: 24. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Martincová, Eva. Interakce směsi anionických tenzidů se želatinou. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Termodynamika micel. Porovnání kritické micelární koncentrace vodného roztoku Tritonu X-100 získané různými metodami
Jan Kršek -
Kritická micelární koncentrace aniontových tenzidů v prostředí těkavých elektrolytů
Zuzana Smetanová -
Stanovení kritické micelární koncentrace aniontových tenzidů \nl{}pomocí kapilární elektroforézy
Martina Vavříková -
Stanovení kritické micelární koncentrace perfluorovaných karboxylových kyselin pomocí kapilární elektroforézy
Jana Michalíková -
Stanovení kritické micelární koncentrace povrchově aktivních látek a jejich směsí
Alena HAMANOVÁ -
The Behaviour of Surfactants in Binary Mixtures
Alena Hamanová -
Testování povrchové aktivity hyaluronanu sodného
Tereza Dehnerová -
Vliv spalinových příměsí a plazmatické úpravy na povrchové vlastnosti geopolymerů
Vojtěch Růžek