Využití jedlých květů, léčivých a kořeninových rostlin pro potřeby gastronomie – Bc. Tereza Muchová
Bc. Tereza Muchová
Master's thesis
Využití jedlých květů, léčivých a kořeninových rostlin pro potřeby gastronomie
Use of the edible flowers, medicinal and spice plants in gastronomy
Anotácia:
Tato práce se zabývá jedlými květy, jejich obsahovými látkami a příznivým působením na člověka. Vzhledem k tomu, že dostupná škála jedlých rostlin a květů je velmi pestrá, bylo vybráno několik druhů, jejichž charakteristika a použití nejen v gastronomii, je popsána v teoretické části. Teoretická část také obsahuje bližší seznámení s látkami obsaženými v rostlinách, jako jsou primární a sekundární metabolity …viacAbstract:
This thesis deals with the edible flowers, their contained substances and favourable influence on people. According to the fact that there exist a broad scale of edible plants and flowers, several of them were chosen for this thesis. Their characteristic and usage - not just in gastronomy - is described in a theoretical part. The theoretical part also includes further familiarisation with substances …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miloš Jurica, Ph.D.
- Oponent: Jiří Martinek, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Horticulture
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení možností třídění odpadů a jejich využití v praxi na vybraných ZŠ a SŠ
Zuzana KUČEROVÁ -
Terapeutické monitorování léčiv v klinické praxi a výzkumu - Nové možnosti TDM cyklosporinu A a jeho metabolitů po transplantaci ledvin.
Petra HALVOVÁ -
Sledování vybraných polutantů a matabolitů léčiv v rybách
Samuel Mach -
Vliv zdroje uhlíku na produkci primárních a sekundárních metabolitů houby Monascus
Anna Fraňková -
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Martin Beták -
Česká gastronomie v 21. století
Lenka MACOURKOVÁ -
JEDLÉ KVĚTY A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Martina Šebestová -
Jedlé květy
Marie HAJNÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva