Veronika LORENCOVÁ
Bachelor's thesis
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Antioxidant activity of the green barley
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo určit celkovou antioxidační aktivitu extraktu z listů mladého zeleného ječmene. Jedná se o doplněk stravy s vysokým obsahem enzymů, vitamínů, minerálů a stopových prvků v přirozené organické formě. Teoretická část se zabývá současnými poznatky o zeleném ječmeni, popisuje antioxidanty a volné radikály včetně jejich vlastností a působení v lidském organismu. Definuje pojem …moreAbstract:
The purpose of the bachelor theses was to determine total antioxidant activity of the extract from green barley leaves. It is a food supplement with high content of enzymes, vitamins, minerals and trace elements in natural organic form. Theoretical part brings current knowledge on green barley, describes antioxidants and free radicals, including their properties and influence on human organism. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Jana Skopalová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
LORENCOVÁ, Veronika. Antioxidační aktivita zeleného ječmene. Olomouc, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Chemistry
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Možnosti využití elektrochemické detekce ke stanovení antioxidantů a antioxidační aktivity
Nikola Kopecká -
Sledování celkové antioxidační aktivity průtokovou coulometrií
Magdaléna Čevorová -
Využití průtokové coulometrie k měření antioxidační aktivity
Petra RIEDELOVÁ -
Hodnocení antioxidační aktivity drobného ovoce
Petra RIEDELOVÁ -
Mladý ječmen a chlorella jako součást zdravého stravování
Pavla BÍCOVÁ -
Komoditní vertikála ječmen
Vojtěch Bažo
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights