Mgr. Monika Szalaiová
Bachelor's thesis
Proč lidé v ČR dávají spropitné
Why Czech people tip
Abstract:
This bachelor thesis deals with factors affecting a tipping behavior in Czech Republic. The main goal was to identify these determinants, figure out the size of impact on specific properties of gratuity and comprehensive comparison with literature reviews results. In following sections are anatomize collections of data, obtained from visitors of chosen restaurants situated in Brno. Part of this work …moreAbstract:
Bakalářská práce se zabývá faktory působící na výši spropitného v České republice. Cílem práce je identifikovat příslušné determinanty, porovnat jejiž vliv na spropitné a podíl spropitného na celkové výši učtu s dostupnou literaturou. Rešerše literatury tvoří jednu část této práce. Data pro empirický výzkum jsou sesbírána ze čtyř různých brněnských restaurací vlastním pozorováním návštěvníků podniků …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/t3aga/
Thesis defence
- Date of defence: 25. 6. 2013
- Supervisor: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
- Reader: Ing. Daniel Němec, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Mathematics / Aplikovaná matematika pro víceoborové studium
Theses on a related topic
-
Analysis of Organic Coffee on the Czech Market
Margarita Yelisseyeva -
Expertise in the Czech energy industry: A field analysis
Nathalie Marková -
Motivační příklady ze statistiky pro geografy
Nikola Paulová -
Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného?
Monika Jánská -
Vliv pandemie covid-19 na prosperující chod restaurací v Krupce
Kristýna SYRYČANSKÁ -
Spropitné: výzkum hypotetického chování zákazníků českých restaurací
Lucie Kratochvílová -
Polní experiment s faktory ovlivňujícími spropitné číšníků v restauracích
Mária Barčinová -
Field experiment with tipping
Andrey Bortnik