Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway – Bc. Silvie DAŇKOVÁ
Bc. Silvie DAŇKOVÁ
Diplomová práce
Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway
Quality comparison of beef meat galloway from organic and conventional breeding
Anotace:
Hovězí maso plemene galloway je vysoce kvalitní maso s nízkým obsahem tuku a řadou zdraví prospěšných látek (polyenových nenasycených mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a esenciálních aminokyselin). V této práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry hovězího masa plemene galloway v závislosti na způsobu chovu (ekologický versus konvenční chov). Vzorky byly pro dané analýzy odebrány …víceAbstract:
Beef meat the breed galloway is the high - quality meat with low content fat and row healthy matters (PUFA, full - value proteins and essential amino - acids). In those work were observed nutritive and sensorial characteristics beef breed galloway depending on style breeding (ecological v. conventional breeding). Samples for given analysises were taken on the instant after defeat from beef stewed steak …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
20066
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DAŇKOVÁ, Silvie. Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza ekologického zemědělství v kraji Vysočina a možnosti přechodu konvenční rodinné farmy do ekologického režimu hospodaření
Marie Tomanová -
Ekologické zemědělství a spotřeba biopotravin
Anna Voronova -
Analýza postojů spotřebitelů k produktům ekologického zemědělství
Natálie Karasová -
Ekologické zemědělství Střední a Východní Evropy
Eva JAVOROVÁ -
Statistická analýza vybraných ukazatelů ekologického zemědělství v ČR
Petra Hamříková -
Analýza stavu ekologického zemědělství a bioprodukce ve vybraném regionu Moravskoslezského kraje - okres BRUNTÁL
Adéla Sojková -
Analýza stavu ekologického zemědělství a bioprodukce ve vybraném regionu Jihomoravského kraje - okres ZNOJMO
Tereza Soukupová -
Analýza druhového složení plevelových společenstev v režimu ekologického zemědělství
Alice Pospíšilová