Bc. Silvie DAŇKOVÁ

Diplomová práce

Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway

Quality comparison of beef meat galloway from organic and conventional breeding
Anotace:
Hovězí maso plemene galloway je vysoce kvalitní maso s nízkým obsahem tuku a řadou zdraví prospěšných látek (polyenových nenasycených mastných kyselin, plnohodnotných bílkovin a esenciálních aminokyselin). V této práci byly sledovány nutriční a senzorické parametry hovězího masa plemene galloway v závislosti na způsobu chovu (ekologický versus konvenční chov). Vzorky byly pro dané analýzy odebrány …více
Abstract:
Beef meat the breed galloway is the high - quality meat with low content fat and row healthy matters (PUFA, full - value proteins and essential amino - acids). In those work were observed nutritive and sensorial characteristics beef breed galloway depending on style breeding (ecological v. conventional breeding). Samples for given analysises were taken on the instant after defeat from beef stewed steak …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor: 20066

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Magda Doležalová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DAŇKOVÁ, Silvie. Srovnání kvality hovězího masa z ekologického a konvenčního chovu plemene galloway. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe