Pavlína Stachová

Bakalářská práce

Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa

Japanese gastronomy as a part of tradition of nation
Anotace:
V první kapitole je nastíněna historie Japonska od dávných dob až po současnost. V druhé kapitole je charakterizován vnitrostátní ruch Japonska. Třetí kapitola je věnována japonskému jídlu a jeho typickým rysům. Představuje nejběžnější japonské pokrmy a také nápoje, včetně jídel typických pro nejrůznější svátky. Pojednává také o stravovacích návycích a způsobu stolování v Japonsku. Čtvrtá kapitola …více
Abstract:
The first chapter briefly describes Japanese history. The second chapter is focusing on domestic tourism. The third chapter characterizes Japanese food and the tradition dishes. It also focuses on Japanese way of eating and manners, which are connected with eating. The fourth chapter presents Japanese regional specialities and their role in the Japanese gastronomy.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 11. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 24. 5. 2010
  • Vedoucí: Lena Mlejnková
  • Oponent: Jana Valentová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/20694

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj