Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů – Lucie Červenková
Lucie Červenková
Bakalářská práce
Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů
The application of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains in the fermented milk products processing
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo shrnout současné poznatky o využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů. Fermentované mléčné výrobky jsou produkty vyráběné kyselou koagulací kaseinu. Ke koagulaci dochází účinkem kyseliny mléčné produkované během zpracování laktosy bakteriemi mléčného kvašení ve formě čistých mlékařských kultur. Bakterie mléčného …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was to summarise the application possibilities of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria strains in the fermented milk products processing. Fermented dairy products are made by acid coagulation of casein. This proccess is caused by lactic acid produced by lactic acid bacteria during lactose fermentation where lactic acid bacteria are used in a form of pure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERVENKOVÁ, Lucie. \textit{Využití táhlovitých kmenů bakterií mléčného kvašení při výrobě fermentovaných mléčných produktů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/tqmhzm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva