Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR – Ing. Petra Bogášová
Ing. Petra Bogášová
Diplomová práce
Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR
Additives in foods and how they are percieved by citiziens of the Czech Republic
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou přídatných látek, které se v současné době stávají součástí téměř každé potraviny. Některá jsou neškodná jiná nikoliv. V první části diplomové práce si prostřednictvím odborné literatury povíme o důležitosti věnovat aspoň minimum času informacím uvedených na obalech potravin. U vybraných látek si popíšeme jejich možný negativní vliv na lidské zdraví. Dále si …víceAbstract:
This thesis deals with the additives that are currently becoming part of almost every food. Some are harmless others do not. In the first part of the thesis, through literature will talk about the importance of time to pay at least minimum information listed on food labels. For selected compounds, we describe their possible negative impact on human health. In addition, we will talk about laws that …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 11. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/8223/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 1. 2014
- Vedoucí: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
- Oponent: Ing. Zbyněk Vinš
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BOGÁŠOVÁ, Petra. \textit{Přidatné látky v potravinách a jak je vnímají občané ČR}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/tr2z49/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Informovanost obyvatel Zlínského kraje o problematice důchodového systému a zajištění na stáří
Jana MINAŘÍKOVÁ -
Public awareness about the usage possibilities of alternative and augmentative communication by people with autism, comparative study between the Czech Republic and Finland
Petra KUCHAŘOVÁ -
Marketingová komunikace na sociální síti Facebook v oblasti food marketingu zdravé výživy
Kateřina Měntielová -
Analýza vlivu sociálních sítí na spotřebitelské chování na trhu se zdravou výživou
Yelyzaveta Akymenko -
Fyzikální nebezpečí z potravin, jejich nepříznivý vliv na zdraví člověka a stanoveni jejich kritických limitů v systémech založených na principu HACCP
Pavla SVRČINOVÁ -
Fast-food versus slow-food
Jarmila Hamerská -
Teenager a fast food
Veronika Pikartová -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická