Bc. Roman Šebela

Master's thesis

Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré

The Influence of Additives on the Rheological Properties of Fruit and Vegetable Purees
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré. V teoretické části jsou popsány jednotlivé druhy aditivních látek, jejich použití v potravinářství a vliv na reologii potravin. Další část práce popisuje chemické složení ovoce a zeleniny, a také zpracování ovoce a zeleniny na pyré. Poslední část literárního přehledu se věnuje reologii, …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the influence of additives on the rheological properties of fruit and vegetable purees. In the theoretical part are described individual types of additives, their use in food industry and influence on food rheology. The next part describes the chemical composition of fruits and vegetables and also processing of fruits and vegetables into puree. The last part of the literature …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta