Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré – Bc. Roman Šebela
Bc. Roman Šebela
Master's thesis
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
The Influence of Additives on the Rheological Properties of Fruit and Vegetable Purees
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré. V teoretické části jsou popsány jednotlivé druhy aditivních látek, jejich použití v potravinářství a vliv na reologii potravin. Další část práce popisuje chemické složení ovoce a zeleniny, a také zpracování ovoce a zeleniny na pyré. Poslední část literárního přehledu se věnuje reologii, …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of additives on the rheological properties of fruit and vegetable purees. In the theoretical part are described individual types of additives, their use in food industry and influence on food rheology. The next part describes the chemical composition of fruits and vegetables and also processing of fruits and vegetables into puree. The last part of the literature …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu
Patrik Lenoch -
Reologické vlastnosti tavených syrov
Michaela Kardošová