Vztah mezi složením tuků a olejů a jejich odolnosti vůči oxidaci – Bc. Václav Zeman
Bc. Václav Zeman
Diplomová práce
Vztah mezi složením tuků a olejů a jejich odolnosti vůči oxidaci
Relationship between the composition of fats and oils and their oxidative stability
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá složením tuků a olejů vůči oxidaci za normálních skladovacích podmínek. Byla stanovena hypotéza, že odolnost tuků a olejů vůči oxidaci v průběhu skladování lze predikovat s jejich složením. V praktické části bylo k analýze použito 13 vzorků rostlinných olejů a 1 vzorek živočišného tuku, kterým bylo sádlo. U všech vzorků bylo titračně stanoveno peroxidové číslo a číslo …víceAbstract:
This diploma thesis deals with relationship between the composition of fats and oils and their oxidative stability against oxidation under normal storage conditions. It has been hypothesized that the resistance of fats and oils to oxidation during storage can be predicted with their composition.In the practical part, 13 samples of vegetable oils and 1 sample of animal fat, which was lard, were used …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZEMAN, Václav. \textit{Vztah mezi složením tuků a~olejů a~jejich odolnosti vůči oxidaci}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/u8updn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Enkapsulace silic a jejich využití v obalech při skladování rychle se kazících potravin
Kateřina Novotná -
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Tokoferoly a jejich funkce v antioxidačním systému rostlin
Jakub Tomšej -
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Michaela Kamenická
Název
Vložil
Vloženo
Práva