Dusíkaté heterocyklické sloučeniny využívané a potenciálně využitelné jako aditiva pro potraviny a krmiva. – Ing. Veronika DÍTKOVÁ
Ing. Veronika DÍTKOVÁ
Bakalářská práce
Dusíkaté heterocyklické sloučeniny využívané a potenciálně využitelné jako aditiva pro potraviny a krmiva.
Nitrogen-containing Heterocycles Compounds used and potentially used as Additives for Food and Fodder
Anotace:
Tato práce pojednává o přídatných látkách pro potraviny a krmiva ze skupiny dusíkatých heterocyklických sloučenin. V úvodní části jsou probrány základní pojmy vyskytující se v této problematice. Druhá část práce pojednává o konkrétních sloučeninách. U každé z přídatných látek je uveden chemický název. Látka je charakterizována z obecného hlediska a je uvedeno její použití.Abstract:
This essay deals with Additives for Food and Fodder numbered among the Group of Nitrogen-containing Heterocycles Compounds. In the introductory part, basic concepts of this issue are explicated. The second part discussed about individual compounds. Chemical name is given by each compound. Additives are characterized from general aspects and the use of them is given.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2009
Zveřejnit od: 4. 6. 2009
Identifikátor:
5266
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2007
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DÍTKOVÁ, Veronika. \textit{Dusíkaté heterocyklické sloučeniny využívané a potenciálně využitelné jako aditiva pro potraviny a krmiva.}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/ubc4yx/.
Jak správně citovat práci
DÍTKOVÁ, Veronika. Dusíkaté heterocyklické sloučeniny využívané a potenciálně využitelné jako aditiva pro potraviny a krmiva.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Přirozená barviva - dusíkaté heterocyklické sloučeniny
Daniela Cyrmonová -
Vývoj strategií pro přípravu dusíkatých heterocyklických sloučenin založených na 2- a 4-nitrobenzensulfonamidové chemii s využitím syntézy na pevné fázi.
Veronika FÜLÖPOVÁ -
Dusíkaté nukleofily v reakcích se sloučeninami fosforu a síry
Lenka Dastychová -
Rostlinné silice jako potenciální aditiva pro konzervaci kančích inseminačních dávek
Adéla Koštířová -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl
Jiří Bahenský -
Fermentované krmiva pro výkrm prasat
Petra Čejková