Bc. Petr Havlát

Diplomová práce

Vliv technologického postupu na kvalitu sladové whisky

Effect of the technological process on the quality of malt whisky
Anotace:
Rešerše diplomová práce pojednává o specifikacích skotské sladové whisky a irské sladové whiskey, dále se zaměřuje na různé technologické aspekty při výrobě sladové whisky. Konkrétně se jednalo o výrobu sladu, technologické možnosti přípravy sladké zápary, technologické ovlivnění zralé zápary, druhy destilací s ohledem na senzorickou i chemickou kvalitu, podmínky a procesy během zrání, a nakonec analyzování …více
Abstract:
This thesis discusses the specifications of Scotch malt whisky and Irish malt whiskey. It also focuses on various technological aspects of malt whiskey. Specifically malt production, technological possibilities of preparing malt mash, technological influence of fermented malt mash, conditions and processes during maturation and analyzing samples from 100 years old malt whiskey found at the South Pole …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Otřísal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta