Vliv technologického postupu na kvalitu sladové whisky – Bc. Petr Havlát
Bc. Petr Havlát
Diplomová práce
Vliv technologického postupu na kvalitu sladové whisky
Effect of the technological process on the quality of malt whisky
Anotace:
Rešerše diplomová práce pojednává o specifikacích skotské sladové whisky a irské sladové whiskey, dále se zaměřuje na různé technologické aspekty při výrobě sladové whisky. Konkrétně se jednalo o výrobu sladu, technologické možnosti přípravy sladké zápary, technologické ovlivnění zralé zápary, druhy destilací s ohledem na senzorickou i chemickou kvalitu, podmínky a procesy během zrání, a nakonec analyzování …víceAbstract:
This thesis discusses the specifications of Scotch malt whisky and Irish malt whiskey. It also focuses on various technological aspects of malt whiskey. Specifically malt production, technological possibilities of preparing malt mash, technological influence of fermented malt mash, conditions and processes during maturation and analyzing samples from 100 years old malt whiskey found at the South Pole …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fyzikálně-chemická analýza výrobků pšeničného müsli
Andrea Bartošová -
Chemoinformatické metodiky pro predikci fyzikálně-chemických vlastností molekul
Stanislav Geidl -
Fyzikálně-chemická charakterizace tobolek připravených technikou FDM 3D tisku
Monika Miklová -
Fyzikálně-chemická charakteristika strusky
Petra SCHNEIDEROVÁ -
Predikce fyzikalně-chemických vlastností pomocí nábojových deskriptorů
Václav Hejret -
Fyzikálně-chemická charakteristika tichých vín
Tereza Ćmielová -
Identification and comparison of volatile carbonyls in different malts and barley using low pressure extraction with HPLC-DAD-MS/MS
Sebastian REICHEL -
Mycotoxin contamination of spring barley in the chain barley grains - final product
Alexandra Malachová