Možnosti výroby fortifikovaných vín – Michaela Kulhánková
Michaela Kulhánková
Bachelor's thesis
Možnosti výroby fortifikovaných vín
Possibilities of producing fortified wines
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o fortifikovaných vínech vyráběných ve světě i v České republice. Literární část je věnovaná možnostem výroby, ať už jde o použitý destilát nebo termín fortifikace a dále jsou zde popsaná nejdůležitější fortifikovaná vína světa, jimiž jsou portské, sherry, madeira, málaga, marsala, commandaria a kagor. Součástí literární části je i legislativa ošetřující výrobu likérových …viacAbstract:
The Bachelor thesis is focused on world and czech fortified wines. The literature review dedicates its attetion to possible methods of production, concluding the used spirit in the making of fortified wines or the timing of fortification. Later there are described the most important world fortified wines, which are port, sherry, madeira, malaga, marsala, commandaria and kagor. Important part of the …viacKľúčové slová
fortifikované víno likérové víno portské sherry madeira málaga marsala commandaria kagor
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Fortifikovaná vína Portugalska
Jan Sečka -
Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.
Marie Jelínková -
Srovnání těkavých aromatických sloučenin u základních a fortifikovaných vín
Jana Košková -
Možnosti vinifikace fortifikovaného vína
Martin Hanúsek -
Aromatizovaná a dolihovaná vína.
Romana Marešová -
Charakteristika likérových vín, jejich výroba a uplatnění v gastronomii
Nikola Zapletalová -
Technologie výroby vermutů a jejich využití v mixologii.
Romana Marešová -
Risks and risk-management in international transport: enhancement of port infrastructure efficiency in Ukraine
Mariia Oharenko