Zdroje potravinových alergenů a jejich zdravotní význam – Tereza Novotná
Tereza Novotná
Bakalářská práce
Zdroje potravinových alergenů a jejich zdravotní význam
Sources of food allergens and their health significance
Anotace:
Potravinovou alergií trpí na celém světě 2-8 % dospělé populace. Počet dětí je v tomto směru ještě mnohem vyšší, ale jejich alergie s věkem velmi často vymizí. Rozdíly v prevalenci alergií jsou ve věku, zeměpisných podmínkách i stylu života. Potravinovou alergií je rozuměna imunologicky podmíněná reakce. Chorobné projevy se objeví u jedince po expozici alergizující potraviny a navodí imunitní odpověď …víceAbstract:
In the whole world, 2-8% of the adult population suffers from a food allergy. The number of children is even much higher in this respect, but their allergies very often disappear with age. Differences in the prevalence of allergies lie in age, geographical conditions and lifestyle. By food allergy, we understand a reaction catalysed by the immunity system. Pathological symptoms will appear in an individual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Tereza. \textit{Zdroje potravinových alergenů a jejich zdravotní význam}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/urva4a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Ochrana zdraví v unijní a národní judikatuře na úseku ochrany ovzduší
Šárka Butulová -
Mezinárodněprávní ochrana lidských práva: omezení v případě ochrany veřejného zdraví
Matěj Pražan -
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
Barbora Mokrá -
Ochrana zdraví hospodářských zvířat - právní aspekty používání veterinárních léčivých přípravků a medikovaných krmiv
Michaela Chlápková -
Právní ochrana těhotných žen v pracovněprávních vztazích
Denisa Mačudová -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera
Název
Vložil
Vloženo
Práva