Zdroje potravinových alergenů a jejich zdravotní význam – Tereza Novotná
Tereza Novotná
Bachelor's thesis
Zdroje potravinových alergenů a jejich zdravotní význam
Sources of food allergens and their health significance
Anotácia:
Potravinovou alergií trpí na celém světě 2-8 % dospělé populace. Počet dětí je v tomto směru ještě mnohem vyšší, ale jejich alergie s věkem velmi často vymizí. Rozdíly v prevalenci alergií jsou ve věku, zeměpisných podmínkách i stylu života. Potravinovou alergií je rozuměna imunologicky podmíněná reakce. Chorobné projevy se objeví u jedince po expozici alergizující potraviny a navodí imunitní odpověď …viacAbstract:
In the whole world, 2-8% of the adult population suffers from a food allergy. The number of children is even much higher in this respect, but their allergies very often disappear with age. Differences in the prevalence of allergies lie in age, geographical conditions and lifestyle. By food allergy, we understand a reaction catalysed by the immunity system. Pathological symptoms will appear in an individual …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVOTNÁ, Tereza. \textit{Zdroje potravinových alergenů a jejich zdravotní význam}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/urva4a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Ochrana zdraví v unijní a národní judikatuře na úseku ochrany ovzduší
Šárka Butulová -
Mezinárodněprávní ochrana lidských práva: omezení v případě ochrany veřejného zdraví
Matěj Pražan -
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
Barbora Mokrá -
Ochrana zdraví hospodářských zvířat - právní aspekty používání veterinárních léčivých přípravků a medikovaných krmiv
Michaela Chlápková -
Právní ochrana těhotných žen v pracovněprávních vztazích
Denisa Mačudová -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera
Názov
Vložil
Vložené
Práva