Bc. Michaela Hanzlíková

Diplomová práce

Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín

Use of hydroxycinnamic acids to inhibit malolactic fermentation in white wines
Anotace:
Diplomová práce se zabývá studiem potenciálu hydroxyskořicových kyselin pro inhibici malolaktické fermentace u bílých vín. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a experimentální. V teoretické části je provedena podrobná literární rešerše o hydroxyskořicových kyselinách (kávové, ferulové, kumarové, jantarové) a mléčných bakteriích zodpovědné za MLF (Oenococcus oeni, Lactobacillus brevis, Lactobacillus …více
Abstract:
This thesis investigates the potential of hydroxycinnamic acids to inhibit malolactic fermentation in white wines. The thesis is divided into two parts: theoretical and experimental. The theoretical part presents a detailed literature review of hydroxycinnamic acids and the lactic acid bacteria responsible for MLF. The experimental part of the thesis focuses on verifying the inhibitory effect of selected …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Patrik Voda, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta