Bc. Dáša Jiroušová

Diplomová práce

Zpracování šípků do potravin

Processing of rose hips into food
Anotace:
Diplomová práce se zabývá tématem zpracováním šípků do potravin. Teoretická část práce se věnuje taxonomii, morfologickému popisu, pěstování a zejména chemickému složení plodů růže šípkové (Rosa canina). Šípky jsou kromě vitaminu C zdrojem širokého spektra dalších biologicky aktivních látek, a proto jsou řazeny mezi funkční potraviny. V praktické části diplomové práce jsou popsány výrobní postupy čtyř …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the processing of rose hips into food. The theoretical part of the work aims to taxonomy, morphological description, cultivation and especially the chemical composition of the fruits of the wild Rose (Rosa canina). In addition to vitamin C, rose hips are a source of a wide range of other biologically active substances, which is the reason why they are classified as functional …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta