Mgr. Lenka Jurasová
Bakalářská práce
Obsah lignanů ve víně
Lignan content in wine
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou lignanů, jejich strukturou a rozdělením. V teoretické části je také popsána jejich biosyntéza v rostlinných buňkách a metabolismus v lidském těle. Stručně je shrnut jejich význam pro rostliny a vybrané zdravotní účinky. Tyto kapitoly obsahují rovněž zjednodušené grafické zpracování. Dále je popsán jejich výskyt v potravinách a víně. Závěrečnou kapitolou první …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with lignans, their structure and distribution. The theoretical part also describes their biosynthesis in plant cells and metabolism in the human body. Their importance for plants and selected health effects are briefly summarized. These chapters also contain simplified graphical schemes. Their occurrence in food and wine is also described. The final chapter of the first part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení lignanů a příbuzných látek
Lenka Jurasová -
Stanovení lignanů v hroznových jádrech
Ivana Štrauchová -
Specifika výroby vín v kvevri
Tomáš Franta -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba