Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze – Bc. Iuliana Zashikhina
Bc. Iuliana Zashikhina
Bachelor's thesis
Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze
Gastronomny of Russia and the former USSR in Prague
Abstract:
ZASHIKHINA, Iuliana. Gastronomie Ruska a bývalého SSSR v Praze. [Bakalářská práce] Vysoká škola hotelová. Praha: 2019. 71 strana. Cílem práce je charakterizovat gastronomii Ruska a bývalého SSSR, její historie a současný stav v Praze.Ke splnění cíle práce byly stanoveny dvě hypotézy. Metody, které při zpracování práce používám, jsou literární rešerše, pozorování, deskripce, analýza, komparace, syntéza …moreAbstract:
ZASHIKHINA, Iuliana. Gastronomy of Russia and the former USSR in Prague. [Bachelor’s Dissertation] The Institute of Hospitality Management in Prague 8, Ltd.: 2019. 71 pages. The aim of this work is to characterize the gastronomy of Russia and the former USSR, its history and current state in Prague. The methods I use in my work are literature search, observation, description, analysis, comparison, …moreKeywords
gastronomie SSSR Sovětský svaz Ruská kuchyně Ukrajinská kuchyně Arménská kuchyně Gruzínská kuchyně Uzbecká kuchyně jídelní lístek exteriér interier obsluha historie tradice národní jídla analýza gastronomy USSR Soviet Union Russian cuisine Ukrainian cuisine Armenian cuisine Georgian cuisine Uzbek cuisine menu exterior interior service history tradition national dishes analysis
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 11. 2019
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/hg8yw/
Thesis defence
- Date of defence: 27. 1. 2020
- Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
- Reader: Ing. Blanka Zimáková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Theses on a related topic
-
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech ukrajinské a české kuchyně
Vendula Hrubá -
Historicko-etymologická analýza české a ukrajinské kuchyně
Michal Hagara -
Vliv ukrajinské kuchyně na Volyňské Čechy
Alena Zutisová -
Do kuchyně nebo do kanceláře? Mediální obraz ženy v ukrajinském lifestylovém časopise Pink v roce 2019
Anastasiia Surai -
Nazvanija bljud russkoj nacionalnoj kuchni i ih češskych ekvivalentov: sopostavitelnyj aspekt
Lesia Tarasovych -
Zvyky a pokrmy kavkazské kuchyně v ruské kultuře (Obyčaji i bliuda kavkazskoj kuchni v russkoj kulture)
Kristýna Pavlíková -
Všední a sváteční jídla ruské kuchyně
Michaela JETMAROVÁ -
Světová gastronomie v Rusku (lingvokulturologické hledisko)
Lucie Červenková