Porovnání požadavků na produkci masných výrobků v České republice a Ruské federaci – Yaroslav Chepaykin
Yaroslav Chepaykin
Bakalářská práce
Porovnání požadavků na produkci masných výrobků v České republice a Ruské federaci
Comparison of requirements for the production of meat products in the Czech Republic and the Russian Federation
Anotace:
V této práce se zabývám podobnostmi a rozdíly mezi zákony České republiky a Ruska v oblasti výroby, bezpečnosti a označování potravin. Cílem je také zjistit priority států v potravinářském průmyslu, zejména výrobu konzervovaného masa. Je popsána technologie výroby konzervovaného masa a souvisejících procesů. Relevance výzkumu v oblasti prodloužení trvanlivosti potravin roste v důsledku faktorů, jako …víceAbstract:
In this work I deal with the similarities and differences between the laws of the Czech Republic and Russia in the field of food production, safety and labelling. The aim is also to find out the priorities of states in the food industry, especially the production of canned meat. The technology of canned meat production and related processes is described. The relevance of research into extending the …víceObhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Prohlašuji, že jsem práci: Porovnání požadavků na produkci masných výrobků v České republice a Ruské federaci vypracoval/a samostatně a veškeré použité prameny a informace uvádím v seznamu použité literatury. Souhlasím, aby moje práce byla zveřejněna v souladu s § 47b zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s platnou Směrnicí o zveřejňování závěrečných prací. Prohlašuji, že tištěná podoba závěrečné práce a elektronická podoba závěrečné práce zveřejněná v aplikaci Závěrečné práce v Univerzitním informačním systému je identická.Jsem si vědom/a, že se na moji práci vztahuje zákon č. 121/2000 Sb., autorský zákon, a že Mendelova univerzita v Brně má právo na uzavření licenční smlouvy a užití této práce jako školního díla podle § 60 odst. 1 autorského zákona. Dále se zavazuji, že před sepsáním licenční smlouvy o využití díla jinou osobou (subjektem) si vyžádám písemné stanovisko univerzity, že předmětná licenční smlouva není v rozporu s oprávněnými zájmy univerzity, a zavazuji se uhradit případný příspěvek na úhradu nákladů spojených se vznikem díla, a to až do jejich skutečné výše. I declare that a job: Comparison of requirements for the production of meat products in the Czech Republic and the Russian FederationI have prepared by myself and I present all used sources and information in the list of used literature. I agree that my work be published in accordance with Section 47b of Act No. 111/1998 Coll., On Higher Education Institutions and on Amendments to Other Acts (Act on Higher Education Institutions), as amended, and in accordance with the applicable Directive on Publication final theses. I declare that the printed form of the final thesis and the electronic form of the final thesis published in the application of the Final Thesis in the University Information System are identical.I am aware that my work is covered by Act No. 121/2000 Coll., The Copyright Act, and that Mendel University in Brno has the right to conclude a license agreement and use this work as a school work under § 60 paragraph 1 of the copyright of the law.I further undertake to request the written opinion of the university before drawing up a license agreement for the use of the work by another person (entity) that the license agreement in question is not contrary to the legitimate interests of the university, and I undertake to pay any contribution to the costs of the work, and do it up to their actual amount.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metody ředění a konzervace inseminačních dávek u prasat
Karolína Kapounová -
Moderní metody konzervace ovoce a zeleniny
Jana ONDRUŠOVÁ -
Materiálový průzkum a konzervace zkorodovaných olověných liter metodou elektrolytické redukce
Karel Rapouch -
Sušení jako metoda konzervace masa a masných výrobků
Eva Velecká -
Čištění a konzervace osteologického materiálu
Kristýna Štípková -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová